FAQ Algemeen

Om je meer inzicht te geven in ”de wereld achter domeinen” vind je hier een overzicht met antwoorden op veel gestelde vragen. FAQ staat voor ”Frequently Asked Questions”. Om het overzichtelijk te houden, hebben we dit opgesplitst in  ’FAQ Domeinen Algemeen’ en ’FAQ URL’s Technisch’. Hieronder staan onze antwoorden op algemene vragen over domein en tevens specifieke informatie over deze website:

Waarvoor staat de afkorting URL? Url staat voor “Uniform Resource Locator”, een uniek adres op het internet. Zie het als de bestandsnaam van je document op internet waarin je website geplaatst wordt.

Is er een verschil tussen een domein en een url? Nee, met beide bedoelen we hetzelfde. Het is dus een locatie, plaatsaanduiding en/of internetadres op hetworld wide web (www.) overl wereld wijde web. We noemen beide namen zodat iedereen met een vraag hierover dit hier goed kan vinden.

Ik heb wel eens gehoord dat je het beste een generieke domeinnaam kunt kiezen voor je website. Wat is een generieke domeinnaam en wat is het voordeel hiervan? Een generieke url bestaat uit beschrijvende keywords. Het keyword, of de combinatie van keywords geeft je direct een goed beeld van de inhoud die je op deze website verwachten kunt. Dit is zowel prettig voor mensen die je website gaan bezoekers als voor zoekrobots van online zoekmachines. Beiden hebben zo vooraf al een verwachting van de informatie die ze op je website kunnen verwachten. Zo hebben ze voor een bezoek al de verwachting dat de site informatie bevat die ze op dat moment zoeken.

Wat zijn keywords? Keywords kun je in het Nederlands vertalen als ’sleutelwoorden’. Deze sleutelwoorden geven het (hoofd)onderwerp van je website aan . Deze keywords zijn hiermee zeer relevant voor de SEO en dus belangrijk voor je internet marketing. Het is overigens niet zo dat hoe meer keywords je gebruikt, hoe beter dit is. Zoekmachines als Bing, Google, Crome en Firefox hebben hiervoor allen hun eigen (geheime niet openbare) regels voor. Het overdadig toepassen van keywords is niet natuurlijk, en zien zij als ”keyword spamming”. Keywordspamming zullen deze zoekmachines afstraffen door je een lagere ranking te geven, of zelfs helemaal uit de zoekresultaten te verwijderen.

Is een goede domeinnaam echt veel geld waard, en hoe bepaal je deze waarde? Ja een goede domeinnaam is zeer waardevol. Een juiste naam levert je veel relevante bezoekers op die vervolgens je klant kunnen worden. Hiernaast helpt een goede url je op hoge posities in de online zoekmachine resultaten te komen. Dit is met betaalde advertenties ook mogelijk, maar dan betaal je een bedrag per klik of per mile (een mile is per 1000 vertoningen). Deze kosten kunnen snel hoog oplopen, een goed resultaat in de natuurlijke zoekresultaten is veel goedkoper, maar vergt vaak wat meer tijd.  Een voorbeeld hoe je de waarde van een domeinnaam in geld kunt bepalen voegen wij nader toe.

Moet ik een nieuwe website (laten) maken bij jullie url? Een nieuwe website (laten) bouwen is mogelijk, maar zeker niet noodzakelijk. Zo is het mogelijk je bestaande website op een nieuw domein te laten draaien. De systeembeheerder kan je hierbij verder helpen, net als bij het maken van een nieuwe website op. Ook is het mogelijk onze url als ”forward” aan je bestaande website te koppelen. Wij koppelen dan jullie nameservers namen aan onze url. Wanneer iemand deze nieuwe goede domeinnaam in typt, verwijst en linkt deze rechtstreeks door naar je bestaande website.

Mijn gewenste domein is al door iemand geregistreerd en niet te huur. Met een streepje (-) tussen de keywords in mijn domein in nog vrij, is dit een goede optie? Het is een optie, maar persoonlijk vinden wij dit geen goede optie. Wat betreft de SEO gevolgen hiervan lopen de meningen uiteen. Maar in het echte leven is een streepje (-) niet wenselijk. Je domeinnaam wil je eenvoudig aan mensen kunnen overdragen en zij moeten deze gemakkelijk kunnen onthouden. Een duidelijk voorbeeld hiervan is gerespecteerd ondermener Harry Mens op de zondagmorgen die elke keer weer uitdrukkelijk noemt ”ga voor meer informatie naar onze website www business streepje class punt nl”. Wanneer je klanten dit later zonder streepje (-) intypen, komen ze waarschijnlijk bij je concurrent terecht. Zal de website www.businessclass.nl (zonder steepje) bezoekers ontvangen die op zoek zijn naar Harry of Suze Mens denk je? Het lijkt ons voor ondernemers geen wenselijke situatie om je bestaande klanten (onbewust) door te verwijzen vaar je veelal directe concurrent.

Hoe weet ik zeker dat jullie de aangeboden domeinnamen ook echt in bezit hebben? Naast dat we onderdeel van een gerenommeerd bedrijf zijn (VarioPRO) dat al even bestaat en zowel online als offline als goed bekend staat, moet de rechtmatig eigenaar van een domein altijd trasseerbaar zijn. Dit wordt voor .nl domeinen bijgehouden in het SIDN register. Dit ook juist om internetfraude te voorkomen. (Zie meer over SIDN register op pagina FAQ Technisch.)

Zijn jullie aangeboden domeinnamen ook te koop? In principe verkopen wij geen domeinnamen, maar een serieus en goed bod nemen wij wel in overweging.

Op enkele domeinnamen staat ”deze domeinnaam is te koop”, hoe zit dit dan? Om geregistreerde domeinen een relevante historie op te laten bouwen, kunnen wij deze parkeren en voorzien van relevante advertenties. Via dit parkeer programma is het betreffende domein wel echt te koop. Wanneer wij hierop een serieus bod ontvangen nemen wij dit in overweging. Op onzinbiedingen reageren we meestal niet.

Kunnen jullie ook mijn website maken? Ja, dat is in overleg vaak wel mogelijk. Stuur ons een email via info@domeinenurl.nl met een nauwkeurige omschrijving van je wensen. We nemen hierover dan spoedig contact met je op.

Wat is een browser? Het programma waarmee je op internet kunt surfen noemen we een browser. Meer specifiek nog wordt het zoekvenster waarin je een domeinnaam (het www. adres) kunt opgeven de browser genoemd. (Zie meer over browsers op pagina FAQ Technisch.)

Met deze domein FAQ heb je een redelijk beeld van de wereld achter url’s. Kijk voor meer technische vragen op FAQ technisch.  Dit zonder deze uitlegpagina’s overigens als compleet te willen verklaren. Wanneer je nog vragen hebt welke niet beantwoord zijn, mag je deze onder dit blog stellen. We zullen hierop dan antwoord proberen te geven door dit in deze domein FAQ nader op te nemen.

Wij helpen ondernemers online op weg,
Team DomeinEnURL.nl

“Een bedrijf van naam, mogelijk de uwe!”

No responses yet

Leave a Reply


+ 4 = 5